Pardubický půlmaraton 2016 – předzávodní report

Něco jako předzávodní report jsem pravděpodobně ještě nikdy nesepsal, ale proč to poprvé nezkusit! Zítra (16.4.2016) ve 13:00 hod odstartuje v Pardubicích Vinařský půlmaraton.

IMG_5423

Hektolitry potu a sem tam i nějaká kapka krve. Příprava na půlmaraton!

 

Na závod se fakt těším, bude to můj první start na půlmaratonu, nepočítaje běhy v rámci půlironmanů 🙂  Myslím, že jsem poctivě potrénoval. Kombinace obecných, dlouhých, intervalových a tempo běhů, potažmo závodů na 5 a 10km, by mě měla připravit dostatečně na to, abych zítra zaběhl to, na co mám! Dá se říct, že nikdy jsem nebyl lépe připravený.

Teda…ne, že bych někdy předtím nějak urputně směroval fokus na jednu akci. A nechci tomu tak ani teď. Do triatlonu a jeho disciplín jsem zapálený, ale čím dál tím víc si uvědomuju, že tu největší radost mi přináší ty věci nepřímo spojené se závoděním. Ta cesta. Ty sny, které se proměňují v cíle a cestu k jejich splnění. Užívám si to! Takže na zítřek na sebe nehodlám uplést bič v podobě daného času. Hodlám se odměnit za tu přípravu, která mi docela vychází podle mých představ, za ty hodiny běhání po Prokopáku, Stodůlkách a Braníku 😀 Přichází letošní běžecká třešnička na dortu!

Moje výkonnost z posledních závodů a testů říká, že bych měl být schopný držet tempo kolem 4:00 min/km při průměrné HR mírně pod 90%, což tak nějak odpovídá půlmaratonské intenzitě.

Takže odtrénováno, odzávoděno, otestováno jest. Data i pocity taky stojí na mé straně. Teď už jen, Jakube, good luck a hlavně ve zdraví, nech tam všechno.

Již brzy pozávodní report. Snad se tohle osvědčí, protože přece nevěříme na pověry a věci se nedají jen tak zakřiknout 🙂

See ya na startu v Pardubkách!

2 thoughts on “Pardubický půlmaraton 2016 – předzávodní report

    1. jakubglinz Post author

      Ahoj Pavle, podobné má přítelkyně. Pro uživatele, kterému stačí základní funkce GPS hodinek pro BĚH – vzdálenost a tempo a samozřejmě tepy, jsou OK. Dej si jen pozor, aby byl hrudní pás součástí balení, cenu to většinou navýší klidně i o 1500 Kč.

      To se mi líbí

Napsat komentář